Kevät-kesä 2018 tapahtumia ja leirejä

Ohessa listaus Maliken, sekä  muiden järjestöjen ja toimijoiden järjestämistä tapahtumista, ja kesäleireistä. Listamme elää tapahtumien mukana. Tervetuloa osallistumaan!

Jaatisen ja Maliken tapahtumia:

Ilmoittaudu 7.5.2018 mennessä Haltialan melontaretkelle 27.5.2018

Järjestämme Helsingissä kaksi melontaretkeä vaikeasti vammaisten lasten perheille.
Retki 1.
klo 10-14 Lähtö Melontarannasta, Uimarannantie
Retki 2.
klo 12-16 Lähtö Haltialasta, Laamannintie 17.

Melontaosuuden jälkeen tarjoamme kyydin noutamaan autoa lähtöpaikasta!
Malike mahdollistaa vaikeasti vammaisten lasten osallistumisen melontaan.
Retkeen kuuluu melonnan lisäksi mukavaa yhdessäoloa ja omakustanteinen lounas Haltialassa klo 12-14.
Retkestä peritään omavastuuosuus 20e/ perhe
Kummallekin retkelle valitaan 7-10 perhettä, joissa on vaikeasti vammainen lapsi.
Täytä hakulomake 7.5.2018 mennessä täällä

Lisätietoja löytyy tästä

melontaretki

 

Malike meets Kenguru tapahtuma Helsingissä 26.5.2018

Jaatisen Majalla pidetään avoimia ovia ja samalla juhlistetaan Kenguru-vuokraamon 15-vuotista taivalta. Paikan päällä on buffetti, makkaranpaistoa ja hauskaa ohjelmaa niin lapsille, kuin aikuisillekin.

Iltapäivän aikana voit saada tietoa tapahtumaan osallistuvien järjestöjen toiminnasta ja kokeilla erilaisia toimintavälineitä mm. pyöriä ja maastovälineitä.Paikalla on myös toimintavälineiden maahantuojia.

Tapahtumassa mukana: Kehitysvammaisten Tukiliitto ry, Jaatinen ry, Leijonaemot, CP-liitto ry, Rinnekoti-Säätiö, Kehitysvammatuki 57 ry, FDUV, Lihastautiliitto ry, Suomen vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry, Vamlas, Helsingin Invalidien Yhdistys ry ja Uudenmaan CP-yhdistys

Taphtumaan ei tarvitse ilmoittautua erikseen. Lisätietoja löytyy tästä

malike meets kenguru

Ilmoittaudu 22.5.2018 mennessä pyöräretkelle Jaatisen Majalta, 26.5.2018

Helsingissä Maja meets -tapahtuman yhteydessä järjestetään kaksi pyöräretkeä Jaatisen majan lähiympäristössä lauantaina 26.5.2018.
1. retki klo 12.30
2. retki klo 14.00
Kummallekin retkelle mahtuu mukaan kuusi vaikeasti vammaista lasta tai nuorta perheineen tai avustajineen.
Ilmoittaudu retkelle viimeistään 22.5.2018 sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Pyöräretki

Mahdollisuus Lapselle Ry:n kesäleirit 2018

Mahdollisuus lapselle ry:n kesäleirit 2018
Meidän leireillä pääset kokeilemaan uusia asioita ja ylittämään itsesi!

4.-8.6. Liikuntaleiri – jokaiselle jotakin liikuntaa
​4.-8.6. Draamaseikkailuleiri 8-14-vuotiaille toteutetaan yhdessä Uudenmaan leikkiteatteriyhdistys ry:n kanssa
​11.-15.6. Kesä kaupungissa -elämysleiri

Leireillä huomioidaan lasten/nuorten erityistarpeet. Tarjoamme osallistujille elämyksiä, vertaistukea ja kokemuksia pääkaupunkiseudun mahdollisuuksista. Tärkeässä roolissa ovat lapsen/nuoren omien mahdollisuuksien käyttäminen.
Leirin hinta on 180€. Leiri toteutetaan maanantaista perjantaihin klo 8-16. Hinta sisältää ruokailun, välipalan ja toiminnasta aiheutuvat muut kulut (esim. matkaliput ja sisäänpääsymaksut). Jos lapsenne tarvitsee jatkuvaa avustusta päivittäisissä toiminnoissa, olkaa ennen ilmoittautumista ja leirin maksua yhteydessä Kunnon tai Toiminnan Huoneeseen. Liikuntaleiri soveltuu lapsille ja nuorille, joilla ei ole liikkumisen apuvälineitä. Leirikirjeessä toimitetaan maksutiedot ja ohjelma. Varmistat paikkasi leirille maksamalla osallistumismaksun.

Leirit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittaudu leireille viimeistään 30.4.2018:
Kunnon Huone: 045 602 6090 tai kunnonhuone(at)malary.fi
Toiminnan Huone: 050 347 6218 tai toiminnanhuone(at)malary.fi

mahdollisuus lapselle

Kiljavan Leirikesä

Kiljavan Leirikesä huomioi myös kehitysvammaiset ja erityistä tukea tarvitsevat nuoret ja lapset leireillään. Leirikesän 2018 erityislasten tiimivetäjä on Elina Viljavuori ja häneen saa olla suoraan yhteydessä koskien leirejä: p 044 218 4267 tai sähköpostitse; Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Ohesta löytyy lisätietoa Kiljavan leirikesän leireistä, jotka sopivat myös erityistä tukea tarvitseville ja kehitysvammaisille lapsille.

Kiljavan leirikesä

Harjun nuorisotalon taideviikko eri tavoin vammaisille nuorille, 4.-8.6.2018

 Harjun nuorisotalolla Helsingissä järjestetään kesäkuussa eri tavoine vammaisille 16-29 vuotiaille nuorille suunnattu Taideviikko. Taideviikon teemoina ovat teatteri ja kuvataide.

Taideviikko 2018

-

Sosiaalipedagoginen Hevostoiminta 2018

ti 22.5., to 24.5., ti 29.5., ti 31.5.,
ti 5.6., to 7.6., ti 12.6. ja to 14.6.
klo 14-15.30. Kilon talli, Kilonkartanontie 4

Sosiaalipedagogisen hevostoiminnan kurssi 9-12-vuotiaille lastensuojelun tai erityisen tuen piirissä oleville ja sijoituslapsille. Kurssi sopii erityisesti heille, joilla on haasteita sosiaalisissa tilanteissa, itsetunto-ongelmia ja tunteiden hallinnan vaikeutta.

Toiminta ei ole vammaisratsastusta ja vaatii normaalia fyysistä kuntoa. Ei mielellään sisaruksia tai lähisukulaisuuksia samalle kurssille. Hinta 80€.

Kuuden henkilön pienryhmätoimintaa. Toivottavaa on, että lapsi pääsisi mukaan jokaiselle kerralle. Viimeisellä kerralla 14.6. on oma aikuinen tervetullut mukaan.

Sosiaalipedagogisen hevostoiminnan lähtökohtana on ihmisen ja hevosen vuorovaikutus sekä yhteisö, jossa toiminta tapahtuu. Toiminta on sosiaalisen kuntoutuksen muoto, joka on aikuisten ohjaamaa ja ennalta suunniteltua. Toiminnan keskiössä on hevonen. Kurssi sisältää tallilla toimimista ja hevosen hoitoa. Selkään käyntiäkin harjoitellaan. Ei haittaa, vaikka olisi pelkoja hevosia kohtaan. Aikaisempaa hevoskokemusta ei tarvita. Sosiaalipedagogisen hevostoiminnan koulutettu ohjaaja tukee asiakkaan ja hevosen välistä vuorovaikutusta. Toiminnan tavoitteita ovat syrjäytymisen ehkäisy ja sosiaalisen kasvun tukeminen, joihin pyritään yhteisöllisyyden ja toiminnallisuuden avulla.

Ensisijaisesti kurssi on tarkoitettu lapsille, jotka eivät aiemmin ole osallistuneet hevostoimintaan tai tälle kurssille.

Ohjaajat: sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaajat Saara Huhtanen ja Jetta Laajarinne sekä Espoon kaupungin liikunnanohjaaja. Ilmoittaudu 13.5.mennessä espoo.fi/ohjattuliikunta,         tai 09 8166 0800 ma-pe 12-13.

Jos kurssille ilmoittautuu verkossa www.espoo.fi/ohjattuliikunta niin kurssin voi maksaa suoraan verkkomaksuna.
Jos ilmoittautuu puhelimitse kurssi laskutetaan paperilaskuna. p. 0981660800 ma-pe 12-13.

Osallistujat kuuluvat Espoon kaupungin tapaturmavakuutuksen piiriin

Kaikki kesän toiminta julkaistaan paperisena Espoo Liikkuu lehdessä toukokuun alussa.

Liikunnallista kevään aikaa! t, Anna

Hevostoiminta

 

2 vastausta artikkeliin ”Kevät-kesä 2018 tapahtumia ja leirejä

 1. Inari Laakso

  Tässä vielä yksi vinkki kesäkuun alkuun!

  Mahdollisuus lapselle ry järjestää tänä kesänä Helsingissä 3 päiväleiriä lapsille ja nuorille joilla on erityisiä tarpeita – diagnooseista tai niiden puutteesta riippumatta. Kesäkuun ensimmäisellä viikolla 4.-8.6. nuorten liikuntaleiri, sekä n. 8-14 vuotiaiden draamaseikkailuleiri Uudenmaan leikkiteatteriyhdistyksen kanssa. Kesäkuun toisella viikolla 11.-15.6. nuorten Kesä kaupungissa -leiri. Ilmoittautumiset 30.4. mennessä.
  Katso lisää meidän nettisivuilta https://www.malary.fi/ajankohtaista.html

  Terveisin
  Inari Laakso, Mahdollisuus lapselle ry:. Toiminnan Huone

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>