Jaatisen julisteesta yksityiskohta (c) Sopiva Design

 

Hyvät kehitysvammaisten lasten ja nuorten vanhemmat!

Panostanne tarvitaan kehittämään opas kehitysvammaisten lasten ja nuorten suunhoitoon

 

Kuva: Papunet

 

Hyvä vastaanottaja,


Olen hammaslääketieteen opiskelija Helsingin Yliopistosta ja teen opintoihini liittyvää syventävää tutkielmaa kehitysvammaisten suunterveydestä. Tutkimuksessani teen kyselytutkimusta kehitysvammaisten asumisyksikköjen hoitajille sekä haastatteluja kehitysvammaisten vanhemmille/huoltajille. Näiden pohjalta työstän oppaan kehitysvammaisten lasten ja nuorten suunhoitoon, joka tulee kaikille helposti saatavaksi internetin kautta.


Vanhempien/huoltajien haastattelut suoritetaan mieluiten ryhmähaastatteluna, mutta myös yksilöhaastattelut ovat mahdollisia, jos haastateltavat näin toivovat. Haastattelut suoritetaan Jaatinen ry tiloissa Jaatisen Majalla, Helsingin Malminkartanossa, Vellikellonpolku 1, syksyn 2017 aikana. Haastattelut nauhoitetaan ja niistä tehdään muistiinpanoja. Vastaajien tiedot kerätään henkilörekisteriin ja tiedoista koostetaan rekisteriseloste. Kaikki tiedot käsitellään ehdottoman luottamuksellisesti, eikä yksittäistä vastaajaa voida tunnistaa. Haastatteluissa kerätyt suunhoidon vinkit kerätään oppaaseen ja ovat näin nähtävissä kaikille. Tutkimuksella on Helsingin Yliopiston tutkimuseettisen toimikunnan lupa.


Haastatteluissa kysytään kehitysvammaisen lapsen vanhempien taustatietoja sekä asenteita suunhoitoon, kehitysvammaisen lapsen suunterveyteen liittyviä kysymyksiä, suunhoitoon ja suunhoidon ongelmiin sekä niiden ratkaisuihin liittyviä kysymyksiä.


Olen itse kuulunut perheeni kanssa Jaatinen ry:hyn ja työskennellyt Jaatisen tapahtumissa lastenhoitajana. Olen myös työskennellyt 3,5 vuotta Rinnekoti-Säätiön asumisyksikössä hoitoavustajana. Kehitysvammaiset ja heidän hyvinvointinsa on ollut minulle aina lähellä sydäntä ja nyt opiskeluideni kautta pyrin tekemään suunhoidosta helpompaa mahdollisimman monelle. Kehitysvammaisten suunhoito on haastavaa ja vaatii paljon yhteistyötä monilta tahoilta. Hyvällä suunterveydellä voidaan kuitenkin vaikuttaa paljon elämänlaatuun.


Te vanhemmat ja huoltajat olette tämän aiheen asiantuntijoita ja toivon, että pääsen haastattelemaan mahdollisimman montaa teistä.
Haastatteluun voi ilmoittautua sähköpostitse. Lisäkysymykset voi myös lähettää sähköpostiin.
Kiitän jo etukäteen yhteydenotostasi, osallistumisesi tutkimukseeni on kallisarvoista.

Ystävällisin terveisin,
Pinja Rantama, hammaslääketieteen yo
Helsingin Yliopisto, Lääketieteellinen tiedekunta
pinja.rantama(at)helsinki.fi


Ohjaajat:
Aura Heimonen HLT, EHL, Helsingin Yliopisto
Sari Pietilä LT, EL, Rinnekoti-Säätiö
Juhani Brodkin HLL, Rinnekoti-Säätiö  

Pdf tulostettavaksi

Jaatinen ry, vammaisperheiden monitoimikeskus
Käyntiosoite: Vellikellonpolku 1, 00410 Helsinki.
Postiosoite: Parivaljakontie 6, 00410 Helsinki.

Email
akseli(at)jaatinen.info

Puhelin
toimistoon 09-4771002
kahvihuoneeseen 09-4771003

jaatinen.info
jaatiswiki.wikispaces.net